Husbilslivet.se handlar om husbilsresor och tips för livet i husbil.

Jag och min livskamrat har rest med vår husbil sedan maj 2007 och upplevt många trevliga resor sedan dess. Några av resorna kan du läsa om här på dessa sidor, under de båda menyvalen Sverigeresor och Europaresor. Vi har tidigare gjort kortare utflykter i samband med helger och lite längre resor på semestern. Numera när vi båda är pensionärer har resemönstret ändrats något.

Vår dröm har varit att kunna tillbringa några månader på sydligare breddgrader vintertid. Den drömmen vart verklighet vintern 2014/15 när vi åkte till Portugal och Spanien. En husbilsresa som varade i totalt sex månader, som du kan läsa om här Övervintring i Portugal och Spanien 2014-15

En liten början till en beskrivning av de ställplatser och campingar som vi övernattat på finns här Ställplatser. Ställplatssidan uppdateras inte längre. Anser att det finns så bra appar med ställplatser idag så det inte är meningsfullt.

Har också försökt att samla länkar till andra som skriver om sitt husbilsliv på denna sida Husbilsbloggar.

Här kan du se en sammanfattning av vårt husbilsliv med start 2007. Vårt husbilsliv genom åren.

Skriv gärna och tipsa om vad just du vill se mera av här, genom att använda kontaktformuläret under fliken kontakt.

Husbilslivet med kameran som följeslagare.

Husbilslivet med kameran som följeslagare.

Lennart Nilsson


Kommentarer

Om… — 9 kommentarer

 1. Hej,
  Hamnade här hos er genom surfande. Vi har som ni en Liberty, vår heter 654 TI från 2008 med långbäddar. Till skillnad från er bor vi sedan 2008 permanent i Provence, inte så långt från Inger och Bertil Larsson som också bor permanent härnere. Ser att du har dem på din blogglista. Jag skriver också en blogg om vår sydfranska liv och när vi kör husbil skriver jag förstås om det också.

  Vårt sätt att använda husbilen blir alltså lite annorlunda än de flesta svenskar som kör ner till värmen. Vi har inte haft den så länge men tanken är att vi ska ha den som “sommarstuga” när vi är i Sverige på somrarna i juli och augusti när det blir för hett och för många turister härnere. Vi kör alltså genom Europa också men inte vid samma tidpunkt som ni tror jag. Och åt andra hållet. Vilket inte hindrar att det är roligt att dela upplevelser, ställplatser och intressanta ställen med varandra.

  Vi kör heller inte husbil härnere under vintertid. Dels blir det kallt också här och de flesta campingar stänger i september/oktober och vill man ha tillgång till el och service är det bara att glömma att säsongen inte är igång än. Vår tanke är också att resa runt i närliggande områden som andra delar av Frankrike (vilket vi redan gjort vid ett par tillfällen), efter turistsäsongen men medan det fortfarande är varmt och skönt, dels kanske ta oss in i Italien och Spanien som ligger nära oss där vi bor i en pytteliten pittoresk by nära städerna Toulon och Hyères.

  Nu är våren här och vi börjar planera för nya utflyktsmål. Vi har precis köpt en EU-moppe som vi kan ha med oss i vårt husbilsgarage. Det är vår erfarenhet att ställplatser och campingar ligger på för långt avstånd från de trevliga städer och mindre orter man vill kunna besöka utan att fastna i smala gränder och så blir man sittande på en ännu en camping istället för på en trevlig restaurang eller ett museum. Har ni andra erfarenheter? Vi är inte de joggande eller ens långpromenerande folket trots att vi också har med oss en liten toypudel. Och vad gillar ni er LMC? Vi är helnöjda med vår!! Hör gärna av er, jag delar ditt fotointresse också och målar dessutom, delar av detta syns på min blogg, konstnärsskapet ser man bäst på http://www.swedishart.se/monica.axen.
  Hälsningar från Axéns i Provence

  • Tack för ert inlägg!
   Alltid roligt med lite respons. Ni tycks hittat den tillvaro som vi drömmer om.

   Vår LMC fyller 5 år i maj och efter dessa år är vi helnöjda med bilen, som är aningens kortare än eran ca 6,5 meter.

   Vi använder cyklarna för att ta oss in till centrum, har alltid fungerat bra för oss. Vi ska ändå motionera på något vis.
   Skickar er ett mail så vi kan hålla kontakt.

 2. Hej,

  Jag heter Maria Olsson och sitter och skriver för Motormännen. Jag skulle gärna vilja få en kort intervju med någon som inte tvekar att resa iväg med husbilen. Därför kontaktar jag er.

  Skulle ni vilja ställa upp på en kort intervju och berätta om en av era resor?
  Om ja, vart bor ni för tillfället?

  Med vänlig hälsning,
  /Maria Olsson, maria.olsson@frilans.me

 3. Hej på er! Hur jag kom in på er sida vet jag inte men kul att upptäcka att man har läsare som man inte visste om. Det gör ni rätt i, att övervintra i södra Europa, vi har aldrig ångrat oss.
  När hösten kommer så känner vi som fåglarna, ett sug efter att ge sig iväg mot värmen. Nu dröjer det bara 2-3 veckor innan vi tar klivet över till Afrika och lite varmare väder. Skriv gärna en kommentar på min blogg alltid så roligt att se och läsa vilka som följer oss på våra äventyr.
  Ha det gott
  Maggan och Ingemar

  • Tack för besöket!

   Ska bli spännande att följa er resa i Afrika. Just nu längtar vi till nästa höst, trots att det känns som tiden går alldeles för fort ju äldre man blir.

 4. Hej
  Först måste jag bara tacka för en underbar berättelse om Frankrike. Vi gillade den så skarpt att vi kommer att försöka göra ungefär samma resa nu till sommaren i vår LMC. Vi är i lite annat läge för vi har 2 hundar som reser med oss, men vi tror det kommer och gå bra ändå. Har beställt lite böcker och ser fram emot sommaren redan nu. Vi tänker dra iväg från Skåne v25

  Med vänlig hälsning
  Thomas Lindgren

 5. hej

  håller på att starta upp en hubils/husvagnsportal undrar om det är ok att använda några av dina bilder om jag anger källan?

  mvh
  Lennart

  • Tack för ditt intresse av mina bilder!

   Det är inte ok att använda mina bilder. Men om du skickar in förfrågan via kontaktformuläret med närmare beskrivning av i vilket sammanhang du vill använda en speciell bild så mailar jag dig villkoren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lämna gärna en kommentar eller en hälsning. Det är alltid roligt med respons från läsarna. Berätta tex. något om dina egna resor eller roliga minnen från husbilslivet.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>