Vårt husbilsliv genom åren.

Fikapaus i gröngräset på jungfruturen juni 2007.
Fikapaus i gröngräset på jungfruturen juni 2007.

Vårt husbilsliv startade med en resa till Lidköping lördagen den 2 juni 2007, för ett besök hos Husvagns Svensson, där vi kompletterade med nödvändiga tillbehör. Därefter åkte vi till Karlsborg för övernattning. Detta var starten på vårt husbilsliv.

Vår andra tur åkte vi till Nyköping och Strandstuvikens camping över helgen 5-6 juni 2007.

 

Husbilsliv på Lunedets camping i Karlskoga.
Husbilsliv på Lunedets camping i Karlskoga.

Tredje turen gick till min hemstad Karlskoga och Lunedets camping. På hemvägen åkte vi vägen om Grythyttan för ett besök på Måltidens hus.

På det viset har det sedan fortsatt med vårt husbilsliv med korta turer på helgerna och lite längre på semestern.

-Första årets semester 2007 rundade vi södra Sverige och Vänern.

-Andra året 2008 åkte vi norrut och rundade Bottenviken ner till Korsnäs i Finland och färjade Nådendal-Kapellskär tillbaka.

-År 2009 färjan till Finland, Nådendal-Kapellskär i båda riktningarna för att besöka Brittas släktingar i Österbotten och tillbaka hemma i Sverige åkte vi Göta  Kanal på landbacken.

Första parkett vid Kielkanalen sommaren 2010 för att se alla stora båtar gå in i slussen.
Första parkett vid Kielkanalen sommaren 2010 för att se alla stora båtar gå in i slussen.

-År 2010 färjan tur o retur till Finland och släktbesök. Sommarsemestern 2010 vart vår första tur till Danmark och Tyskland med husbil. Danmark och norra Tyskland enligt reseberättelse.

Valborgsmässoeld vid Örebro slott.
Valborgsmässoeld vid Örebro slott.

-Vår första tur 2011 sker inte förrän Valborgsmässoafton, bland annat på grund av en handoperation. Efter att varit ute på en liten provtur i personbilen bestämmer vi oss på torsdag kväll för att jag klarar av den korta turen till Örebro där vi nu för tredje året i sträck tänkte fira Valborg. Här finns en berättelse med bilder från Örebroturen.

Totalt 17 bilar njuter av husbilslivet på Midsommaraftonen i Trosa.
Totalt 17 bilar njuter av husbilslivet på Midsommaraftonen i Trosa.

-2011 firar vi Midsommar i Trosa. Här finns en länk till fler bilder med en liten berättelse om husbilslivet, Midsommar i Trosa

Ställplatsen i ürzig ligger vid kanten av Mosel med byn på andra sidan gatan bakom.
Ställplatsen i ürzig ligger vid kanten av Mosel med byn på andra sidan gatan bakom.

-Sommarsemestern 2011 gick till Holland o Tyskland (Moseldalen) med en liten visit i Köpenhamn på hemvägen. Se reseberättelse.

Finneagle är en av de båtar som brukar frakta oss från Kapellskär till Nådendal.
Finneagle är en av de båtar som brukar frakta oss från Kapellskär till Nådendal.

På våra årliga resor till Finland brukar vi åka med Finnlines, på grund av att de oftast erbjuder det bästa och billigaste alternativet med husbilen. I priserna ingår en rejäl sjöfrukost och en 3 rätters middag med 4 olika rätter att välja på i båda riktningarna, samt gratis elanslutning för bilen.
Absolut ingen lyxbåt men helt ok. och maten är enkel men god.

-Helgen 10-12 juni 2011 var vi till Fiskeboda camping vid hjälmarens strand, ligger mellan Julita och Läppe.

Fiskeboda camping ligger vackert på en udde med hänförande utsikt över Hjälmaren.
Fiskeboda camping ligger vackert på en udde med hänförande utsikt över Hjälmaren.

Fiskeboda camping bebos till största delen av långliggare, men några av de allra bästa platserna närmast badstranden, med en helt fantastisk utsikt över Hjälmaren är reserverade för tillfälliga besökare. Med lite tur kan man här avnjuta både kvällsmåltid och solnedgång samtidigt. Vackra omgivningar med Ekdungar och böljande landskap inbjuder till promenader längs landsvägen. I närheten (några hundra meter) finns också en restaurang. Hela anläggningen drivs av Stiftelsen Barnens Dag. Detta är en plats som bidrar till ett gott husbilsliv.

Fiskeboda småbåtshamn ligger granne med campingen.
Fiskeboda småbåtshamn ligger granne med campingen.

-I augusti var det tid för kräftskiva i Karlskoga tillsammans med några husbilsvänner. En liten berättelse om det finns här.

-Noramarken hösten 2011 fick ett besök av oss. Hur den turen avlöpte finns att läsa här.

-I september vart det en helgutflykt till Västerås som du kan läsa om här.

Vårt husbilsliv 2012 startade med en premiärtur till Trosa och fortsatte som vanligt med helgutflykter och en tur till Finland i juni. Sommarsemestern åkte vi Tyskland runt på 30 dagar med husbil 2012

Mont St Michel, Frankrike i morgondis.
Mont St Michel, Frankrike i morgondis.

Sommarsemestern 2013 åkte vi till Frankrike med huvudsakligaste mål Normandie, vilket du kan läsa om här Frankrike med husbil 2013. Som vanligt helgutflykter och en Finlandsresa.

2014 sålde vi huset och flyttade till lägenhet i samband med att Britta nu vart pensionär. Så nu var det tid att förverkliga drömmen om en övervintringsresa till Portugal och Spanien. I slutet av oktober bar det iväg söderut och vi var inte hemma igen förrän i slutet av april 2015. Totalt sex månader i husbilen som du kan läsa om här Övervintring i Portugal och Spanien 2014 – 2015.
Sommaren 2014 åkte vi också Göta kanal med husbil och cykel. Som du kan läsa om här Göta kanal med husbil och cykel. I början på juni vart det en sväng till Finland och i augusti åkte vi runt Siljan i Dalarna.

Strandpromenad i Albufeira, Portugal.
Strandpromenad i Albufeira, Portugal.

2015 startade ju med fortsättning på övervintringsresan och hemfärd från Spanien. Efter att ha tillbringat 256 dygn i husbilen det senaste året kände vi oss lite mätta på husbilsåkande. Men det vart i alla fall en del kortare turer bland annat var vi en sväng ner till Halland och Blekinge. Dessutom vart det både en försommartur och en tur i september till Finland. Tanken var att det skulle bli ännu en övervintringstur, men med flera små operationer som skulle göras bestämde vi oss för att stanna hemma denna vinter.

2016 startade med husbilsklubbens årsmöte och 10 Årsjubileum i Kristinehamn i början på maj. Därefter en tur till Finland.
I juni och juli tillbringade vi 5 veckor med att åka runt i södra Sverige och därefter några kortare turer innan det var dags för årets andra Finlandsresa.
I slutet av oktober var det så dags för ännu en övervintringsresa till Portugal och Spanien.

2017 börjar med att vi firar nyår i Portugal och så småningom åker vi över till Spanien för att fortsätta upp längs Spanska kusten och har rundat Iberiska halvön. Återkommer till Sverige i slutet av april efter 175 dagar i husbilen och åker till Finland ett par veckor i början på maj.

2018 hittar du här.

2019 finns här.

2020 finns här.

2021 finns här.

2022 finns här.

2023 finns här.

 


Kommentarer

Husbilsliv — 4 kommentarer

 1. Hej! Jag och min man har precis köpt vår första husbil. Vi har tidigare haft ett flertal husvagnar men alltid längtat efter husbil. Äntligen! Väldigt roligt att läsa om era strapatser. Mycket tips, tack för det! Vi bor i Mariestad, lite synd då det finns en fantastisk ställplats här. Men vem vill vara hemma? Ha det riktigt gott! Tack än en gång för fina reseberättelser! Vänligen Agneta

  • Lycka till med ert kommande husbilsliv!
   Mariestad brukar vi besöka ett par gånger varje sommar.

   • Vi är på väg till Mariestad. Vad rekommenderar ni att vi gör/besöker under vår vistelse här? Var föredrar ni att ställa husbilen här?

    • Mariestad har två fina ställplatser i hamnen. Vad det finns att titta på beror ju på intresse. Fråga turistbyrån om tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lämna gärna en kommentar eller en hälsning. Det är alltid roligt med respons från läsarna. Berätta tex. något om dina egna resor eller roliga minnen från husbilslivet.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>