Lördagen den ursprungliga marknadsdagen var varm o skön med strålande sol.

Sista helgen i augusti 2011 besökte vi Nora Marknad i sällskap med husbilsvännerna Rolf och Astrid från Karlstad.
Vi anlände sent på fredageftermiddagen men hoppades ändå på att få plats på Trängbo camping som ligger på gångavstånd till centrum. Jodå plats fanns, problemet var bara att de platser som fanns var på gräs och det hade fallit åtskilliga millimeter regn dagarna före. Vi gick runt ett par varv för att leta plats men inget verkade bära tunga fordon ordentligt. SMHI hade dessutom spått regnväder till söndagen, därför valde vi att inte chansa, inte så kul att köra fast när campingen saknar traktor. Jag ringde istället till min före detta arbetskollega Gabrielle som är bosatt i Nora, för att höra om hon kände till någon lämplig plats. Jodå hennes man kunde låna ut nyckel till sin verkstadsfastighet, där vi fick stå på bakgården om vi lovade hålla grinden låst nattetid.

 Grillning pågår på industritomten i Nora på lördagskvällen, bakom låsta grindar. (Foto Astrid Herrlin)

En del av tjusningen med husbilslivet är ju just friheten att kunna åka vart man har lust och stanna där det passar till. En annan del är spänningen, att inte riktigt veta vad som ska hända, men oftast blir det riktigt bra hur hur tokigt det än verkar. Värmlänningarna kallar tokigheterna för “stölleprov” denna helg vart en sådan. Antar att de syftade på miljön och den låsta grinden. Men vi hade som vanligt en kanontrevlig helg och fortfarande gångavstånd till centrum. Tidigt söndag morgon vaknar vi av att regnet vräker ner med stor kraft och det stärkte våra tidigare farhågor om våta gräsmattor.

Astrid och Britta svalkar sig med en öl i marknadsvimlet.

När vi väl var på plats fick vi en trevlig fredagkväll där det var varmt och skönt utesittarväder. Hela lördagen ägnades åt marknadsbesök Noramarken är en stor marknad med ca 350 knallar och 50000 besökare. Fick en uppfattning av att det var bättre kvalite på varuutbudet nu än för några år sedan. Trevligt att vandra runt och se vad som finns, samt träffa en och annan bekant.

Rälsbussen klar för avgång från Nora station.

Marknadshelg betyder också att NBVJ, Nora bergslags veteranjärnväg, får möjlighet att lufta sina lok och vagnar. Vilket också gör ett Norabesök till något alldeles extra. Söndagen började med regn varför vi bröt upp för hemfärd redan vid lunchtid. Vi passade på att ta vägen hem via Örebro och ett besök i Mariebergs köpcentrum, vilket innebar att hela eftermiddagen gick i shoppingens tecken. Stölleprov eller ej men en trevlig utflyktshelg med husbilen vart det. Stort tack till Robert som lät oss nyttja hans verkstadsgård.


Kommentarer

Noramarken 2011 — Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lämna gärna en kommentar eller en hälsning. Det är alltid roligt med respons från läsarna. Berätta tex. något om dina egna resor eller roliga minnen från husbilslivet.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>