Midsommar i Trosa startade med att vi åkte från Torshälla på torsdag eftermiddag för att färdas de 12 milen till Trosa. Resan skedde på vinst och förlust eftersom vi fått förhandsinformation om att husbilsparkeringen där vi tänkt att stå var fullbelagd. När vi anländer visar det sig att ryktet var sant, men vi parkerar en bit ifrån och avvaktar. Vi hinner precis dricka kaffe så kommer vår vän Sören, som vi lärde känna här förra året, och meddelar att det blivit en plats ledig på grund av att ett par Västeråsare flyttat lite på sig.

Det var trångt om saligheten på den omtyckta husbilsparkeringen i Trosa, totalt 17 bilar.

Sören meddelar att Midsommarafton kläs stången kl 11 och att vi dukar långbord 13.30, på kvällen blir det grillafton för alla som vill deltaga.

Vetranbilsvisning på hamntorget i Trosa.

Denna första kväll är det Veteranbilsvisning i centrum dit vi förlägger kvällspromenaden för att beundra de gamla bilarna.

Här sitter stora delar av gänget och njuter av kvällssolen i väntan på att Veteranbilarna skall åka förbi.

Tillbaka på parkeringen sätter vi oss i solen för att invänta att Veteranbilarna skall passera förbi. Dricker lite vin och pratar om våra resor och annat.

En gammal Buick cabriole.

Midsommarafton startar med blomplockning och klädsel av Midsommarstången. Alla som skall vara med vid firandet hjälps åt att göra den fin, nåja ganska många agerar ju basar men det behövs ju sådana också. En alldeles speciell arbetsuppgift var att agera hålvakt tillexempel. 🙂

Bekvämt att stången inte är större än att camingbordet kan användas som arbetsbord.

Sören tar på sig det ansvarsfulla uppdraget att resa stången. Men vart har nu hålet tagit vägen?
Där är hålet, nej där är det.

Det gäller att trycka ner den ordentligt i hålet. Hasse o Sören trycker så mycket de orkar medan Maud (utanför bild) styr.

Sören tar till hammaren för att få ner den sista biten.

Hasse gör en sista finjustering under överinseende av Jan-Åke.

När stången är på plats, utbryter en spontan dans. Som skall föreställa små grodorna…

Midsommarlunchen inleds med en skål.

 Efter många snapsvisor och massor av skrattsalvor, när alla ätit sin färskpotatis och sill, är det dax att duka av för att förbereda kaffe och jordgubbstårta. Jordgubbarna säljs av en kvinna som har sin odling i närheten, hon brukar knacka på varje dag vid niotiden, sorten är Sengana och smakar förträffligt nyplockade som de är.

Lite senare kommer Carola Eklundh från tidningen Husbil & Husvagn förbi och vill ta lite bilder, med anledning av att denna plats vart utsedd till årets ställplats av läsarna. Det får hon naturligtvis, även om vi tyckte det var lite synd att hon inte fick med vårt dukade bord. Här är en länk till tidningen och reportaget.

Vi hann knappt avnjuta Midsommaraftonens traditionsenliga sillbord, förrän det var dax att tända grillarna och starta kvällens grillfest. Grillningen skedde på andra sidan av bilarna, eftersom där är sol på kvällen och grusunderlag för grillarna, samt lite lä för vindarna från havet.

Grillen är tänd och grillmästarens hustrun har klätt sig fin inför kvällens fest.

Hasse har hittat ett nytt användningsområde för julgransfoten, så att grillen hamnar på bekväm höjd.

Mona, mannekängar i sommarklänning och hatt, innan det är dax att ta plats vid bordet.

Så avnjuter vi ännu en måltid i trevliga människors sällskap denna dag. Under kvällen avlöser spännande reseberättelser och fräckisar varandra och många goa skratt kan höras innan det är dax att dra sig tillbaka in i egna husbilar.

En ny dag nalkas, Midsommardagen. Vi tar en cykeltur ut till Campingplatsen för att få röra lite på oss och passar samtidigt på att kolla in hur det är där. Vi kan konstatera att det finns många fina platser med havsutsikt och att det verkar vara en mysig liten camping på cykelavstånd in till Trosa.

På eftermiddagen kom Siv och Alf med hunden Eddie, från Upplands Väsby, de har gjort en liten dagsutflykt för att titta på Trosa och hälsa på oss. Det var trevligt och vi hade tur med vädret även denna dag, även om det hotade med en liten skur strax innan de kom.

En del av hamnen i Trosa.

Vi promenerade runt och tittade på de vackra gamla husen och småbåtshamnen i idyllen Trosa och därefter fika utanför husbilen.
På kvällen var det åter dax att tända grillarna och äta tillsammans med husbilsfolket. Det vart en trevlig afton denna gång också.

Söndagen ägnades också åt promenad i Trosa och en liten cykeltur samt lite allmänt prat med husbilsgrannar, innan det var dax att återvända hem.

Vill framföra ett stort tack till alla som bidrog till denna spontana och trevliga Midsommarhelg. Ett särskilt Tack till Sören  Waldemyr, som är en drivande kraft för att det ska bli av.


Kommentarer

Midsommar i Trosa 2011 — Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lämna gärna en kommentar eller en hälsning. Det är alltid roligt med respons från läsarna. Berätta tex. något om dina egna resor eller roliga minnen från husbilslivet.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>