Kräftfest i Karlskoga 19 augusti 2011.

Det rådde totalt mörker och regnet öste ner när vi njöt av kräftorna.

Kräftfest i Karlskoga, tre husbilsbesättningar Rolf o Astrid från Karlstad, Jan o Mainy från Vetlanda och Lennart o Britta från Torshälla hade bestämt sig för att ha kräftskiva vid Sandviksbadet i Karlskoga. Problemet var bara att Väderspåmännen varnade för stora regnmängder 30-40 mm just denna kväll. Alla med husbil vet ju att om sex personer tränger ihop sig i en bil för att sörpla kräftor, är det lätt hänt att hela bilen sedan stinker av kräftspad resten av året. Men Astrid som alltid ligger steget före, hade ringt runt och lyckats få tag i ägarna till strandcafét, vilka lovade att vi fick låna deras veranda efter stängningsdax.

Förberedelser för att få det så trevligt som möjligt pågår.

Husbilsfolk är ju oftast halvtokiga och släpade därför bord, stolar, dukar, hattar, servetter, filtar, knivar, tallrikar, bröd, kräftor, pajer, vin, öl, snapsar mm tillbehör i hällande regn de ca 150 metrarna ner till strandcaféts veranda.

Här är festandet på läckerheterna i full gång, med hattar och allt.

Medan regnet smattrade på taket och mörkret övergick till att bli becksvart fick vi några timmars mycket gemytlig och trevlig samvaro med massor av skratt. Därefter vidtog uppröjningsarbete och att släpa tillbaka allt genom mörker vadande till knäna i vattensamlingarna. Om någon sett oss hade vi säkert blivit anklagade för att vara idioter, men det var ju ingen risk att någon var ute i det vädret. Men om någon nu råkade se oss, skulle ni bara veta hur skoj vi hade det. När vi var klara med återställandet, avrundades kvällen med kaffe i Rolf o Astrids bil.

Den nya ställplatsen i Karlskoga som kommunen ordnat.

Ställplatsen där vi samlades för att äta kräftor ligger vid Sandviksbadet i Karlskoga. Där finns en soptunna och dagtid under säsong tillgång till toalett, i övrigt inga faciliteter.

Ställplatsen har både asfalt och gräsytor och ligger innbäddad bland lummiga björkar.

Området bjuder på två fina badstränder, strandcafé, fina promenadvägar och affär inom gångavstånd.

Under en av våra promenader såg vi denna tall.

Lördagskvällen grillade vi och hade trevlig samvaro med Rolf o Astrid, Vetlandaborna hade åkt vidare. Vi avslutade helgen på söndagen med att äta en gemensam lunch, innan vi passade på att göra ett besök hos en av mina systrar med familj som bor i Karlskoga.


Kommentarer

Kräftfest i Karlskoga — Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lämna gärna en kommentar eller en hälsning. Det är alltid roligt med respons från läsarna. Berätta tex. något om dina egna resor eller roliga minnen från husbilslivet.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>