Helgutflykt i september till Ställplatsen vid Västerås småbåtshamn

Ställplatsen vid Västerås småbåtshamn.Ställplatsen vid Västerås småbåtshamn ligger fint vid vattnet.

Fin utsikt över hamnen och Mälaren. Underlaget är grus. Möjligheter till el finns.

Nära till servicebyggnaden som innehåller dusch, toalett, bastu, kök och en kiosk.

Utsikten över hamnen och Mälaren.

Sjökrogen som enligt flera olika källor serverar utsökt god mat, till rimligt pris.

Omgivningarna bjuder på en del fina vyer.

Första helgen i september var vi bjudna till Brittas syster och svåger i Upplands Väsby. Vi tar husbilen för att kunna sova över i vår egen säng och kombinera resan med en utflykt till Västerås. Restiden till Västerås är endast 30 minuter, men ändå har vi aldrig besökt ställplatsen i hamnen tidigare. Besöket vart en positiv överraskning, ställplatsen har ett verkligt fint läge direkt vid hamnen och bjuder på vackra omgivningar. Fina promenadväger, massor av cykelvägar, gångavstånd till centrum, fin servicebyggnad. I hamnen finns dessutom en Sjökrog som enligt flera oberoende källor serverar utsökt god mat. Vi lagade en enkel måltid, i bilen eftersom vi skulle bli bjudna på mat dagen därpå i Upplands Väsby. Men en annan gång provar vi krogen, för hit återvänder vi fler gånger. Priset för övernattning var 150 kr (sep 2011).

  Västerås är en verkligt fin cykelstad.

Många fina gamla byggnader finns bevarade.

Gammalt och nytt möts i Västerås centrum.

På lördag förmiddag gjorde vi en liten shoppingrunda i centrala Västerås. Bland annat inhandlades skor och en klänning till Britta, sandaler till mig, på torget köpte vi blommor till kvällens värdpar.  Vädret var vackert och vi flanerade runt på gatorna, innan vi intog en lättare lunch på en uteservering. Vi överraskades av hur mycket butiker och gallerior det fanns trots att det stora shoppingcentret Erikslund utanför staden växer så det knakar. Noterade också att det fanns en hel del uteserveringar och atmosfären kändes trevlig. Ja hela Västerås vart en positiv överraskning.

Ställplatsen i Upplands Väsby vid postlådan, där DN levererades på söndag morgon.

Senare på lördagen fick vi avnjuta gästfriheten hos Siv och Alf i Upplands Väsby. De bjöd på en utsökt god trerättersmiddag med alla tillbehör. Efter en trevlig helkväll var det dax att gå de 10 metrarna “hem” och krypa till kojs. Fördelen med att använda gatan utanför som ställplats. På söndagen bjöds det på en magnifik frukost och lite senare på dagen kaffe med hemgjord bakelse.


Kommentarer

Ställplatsen vid Västerås småbåtshamn — 3 kommentarer

 1. Vad glad jag blir
  När min “stad” presenteras med dina vackra ord och bilder
  Jag tror inte att jag är unik som inte ser det fina i min närhet
  Tack och hoppas att flera hittar dina reportage och besöker min hemstad

 2. Fantastikt spännande att föja era färder
  (Kul att se att ni använder LMC är på väg att
  beställa en till hösten–hoppas ni är nöjda)

  Med vänlig hälsning
  Ronny J.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lämna gärna en kommentar eller en hälsning. Det är alltid roligt med respons från läsarna. Berätta tex. något om dina egna resor eller roliga minnen från husbilslivet.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>