Helgutflykt till Karlstad 2012

Sola i Karlstad har fått en egen staty utanför stadshotellet.

Helgen 10-12 augusti 2012 gjorde vi en liten helgutflykt till Karlstad och hälsade på vänner. Det vart samtidigt en positiv turistupplevelse av staden som visade upp sig från sin soligaste sida nästan hela helgen.

Ställplats fick bli parkeringen vid Mariebergsskogen.

Vi anlände fredag kväll och övernattningsplats blev den fint belägna parkeringen vid Mariebergsskogen med en härlig utsikt över viken och staden på motsatt sida. Här finns dessutom tillgång till toaletter dagtid. Fina möjligheter till picknick, både i gröngräset och vid utemöbler inne i parken. Det finns till och med platser under tak.

Rolf och Astrid mötte upp när vi anlände, därefter åt vi en god måltid från den medhavda picknick korgen inne i parken. Kvällen avslutades i husbilen eftersom det vart lite småkyligt fram på kvällskvisten.

Stadsparken Karlstad

Lördagen gör vi en liten rundtur på cykel i den vackra staden och dess omgivningar. Ett besök på bondens marknad som har sina stånd på Stortorget. Ett antal besök på några av stadens alla uteserveringar för att släcka törsten och fika. Framåt kvällen äter vi en utsökt måltid på en restaurang med uteveranda.

Den gamla stenbron som numera endast trafikeras av bussar.

Båtbussen på väg att lägga till vid hållplatsen i inre hamnen.

Rolf och Astrid släcker törsten på en av stadens alla uteserveringar.

Utsikt från husbilen lördag kväll, när solen är på väg ner över Mariebergsviken.

En båtbuss på väg in i slussen medan en väntar på att köra ut.

Söndagen vart det en tur med båtbussen från bryggan vid Mariebergsskogen in till slussen i stadens centrum och sedan tillbaka igen. Trevligt att färdas på vattnet och se delar av staden från sjösidan. Detta är en helt fantastisk satsning av kommunen där du kan åka på en härlig båttur till samma pris som ordinarie stadsbusstaxa. Dessutom gäller övergång inom en timma, vilket innebär att du kan ta en annan båtbuss tillbaka på samma biljett.

Karlstad satsar på sjönära boende. Här passerar båtbussen utan för altanen.

Café August, stoltserar med en egen busshållplatsbrygga.

Till avslutning på den lyckade helgen bjuder Astrid på en fantastiskt god Tacosgratäng.

Den lyckade helgen avslutas med en av Astrid tillagad Tacosgratäng, som var het otroligt god. Tack för den! Vi använde ett av Mariebergsskogens alla picknickbord. Här finns också rikligt med grillar för den som vill grilla. Restaurang och cafeér samt mycket mera. Ett paradis för barn med lekpark, badplats och djur. Här kan du läsa mera, Mariebergsskogens hemsida.

När vi sitter och äter passerar parkens eget tåg.

Karlstad överraskade stort som en vacker och mycket trevlig sommarstad.

Den rymliga parkeringen vid Mariebergsskogen går alldeles utmärkt att använda till ställplats för en natt eller två. Sommartid står här många husbilar.

Ett stort tack till Rolf och Astrid, som guidade oss under helgen.


Kommentarer

Karlstad 2012 — 2 kommentarer

  1. Karlstad har en offentlig Ställplats vid Sundsta där finns också ström att tillgå platsenhar funnits i flera år !!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lämna gärna en kommentar eller en hälsning. Det är alltid roligt med respons från läsarna. Berätta tex. något om dina egna resor eller roliga minnen från husbilslivet.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>