Hemresan från Spanien våren 2015

Detta är berättelsen om hemresan efter att vi tillbringat vintern 2014/15 i Portugal och Spanien.
Här hittar du resan Resan ner till Portugal och vistelsen där.
Här hittar du Vistelsen i Spanien.

Även om vi har förflyttat oss hela vintern anser vi att hemresan påbörjas när gränsen till Frankrike passeras. Efter vårt besök i Empuriabrava fortsätter vi mot gränsen som vi passerar utan att stanna vid de många affärerna som finns där. Efter att kört några mil i Frankrike stannar vi för natten i en liten by som heter Portel-des-Corbiéres, där det finns en gratis ställplats mitt i byn.

Portel-des-Corbiéres

Här finns ingen service bara en vanlig parkering. Vi var den enda bilen som letat sig hit denna kväll.

Portel-des-Corbieres2

I Portel-des-Corbiéres gick det att köpa vin som tappades i egen medhavd dunk. Men det fanns även på flaskor och Bag in box. Naturligtvis efter provsmakning.

Efter en lugn natt på den lite ödsliga parkeringen i den lilla byn fortsätter vi hemresan mot Montpellier, följande förmiddag, dit var det ca 14 mil.

Meze-ostronodlingar

Mellan Mése och Montepellier passerar vi stora ostron/musselodlingar.

Vi väljer att slå läger på en plats strax utanför Montepellier som heter Palavas-des-Flots. Den ligger ute vid havet och är omgiven av hamnbassänger och saltsjöar.

Palavas-les-Flots-sp

Ställplatsen i Palavas-les-Flots har full service till ett pris av €14,44.

Palavas-les-Flots-3

Linbana över hamninloppet i Palavas-les-Flots.

Palavas-les-Flots

Restauranggatan i Palavas-les-Flots, sjuder av liv denna vackra vårdag.

Dag 170, den 13 april 2015 lämnar vi Medelhavet för den här gången och styr rakt norrut. Känns lite tungt, nu när värmen har bitit sig fast på allvar och försommargrönskan lyser i all sin prakt. Hemresan börjar på allvar nu.

SP-Tournon-Sur-Rhone

I Tournon-Sur-Rhone hittar vi en centrumnära parkering, med tömning och vatten för 5€.

Tournon-Sur-Rhone

Tournon-Sur-Rohne bjöd på en solig och mycket varm vårdag med vackra vyer.

Nästa dag passerar vi Vienne och Lyon i förmiddagstrafik, utan problem och når så småningom fram till nästa övernattningsplats i Baume-les-Dames.

SP-Baume-les-Dames

Ställplatsen i Baume-les-Dames har ett fint läge. Priset var 9.40€ inkl. vatten, el och tömning. Duschen kostade 1,70€ extra. 

Baume-les-Dames

Fin natur vid Baume-les-Dames.

Nästa dag den 15 april befinner vi oss i Kaysersberg som ligger efter den berömda vinrutten i Alsace. Nu visar termometern 27 grader varmt i skuggan. Vi tillbringar eftermiddagen med att ströva runt i den vackra staden, besöka vinstugor och äta en bit mat på en uteservering.

SP-Kaysersberg

Ställplatsen i Kaysersberg består av en stor grusparkering med tömning och vatten. Pris 7€/24 timmar.

Kaysersberg

Kaysersberg är en trevlig liten stad med många korsvirkeshus.

Hemresan fortsätter nästa dag via Strasbourg och det blir dax att beträda Tysk mark. Precis efter bron över Rehn i en förort till Karlsrue ligger en gratis liten ställplats. Här har vi övernattat tidigare och det är alltid kul att återkomma när det gått ett par år. Läget är första parkett för att se pråmarna passera förbi. Nu höll hela området på att fräschas upp med stenbeläggning, bänkar och nyplantering av träd så det var lite rörigt.

SP-Karlsruhe-2

Ställplatsen i Karlsruhe sedd från bron. Här finns inga faciliteter men är gratis att parkera.

SP-Karlsruhe

Här är det trevligt att följa pråmtrafiken på nära håll.

Nästa dag stannar vi till i Alsfeld som vi når efter att passerat Frankfurt. Vi anländer redan på förmiddagen och får gott om tid att utforska staden med dess fina korsvirkeshus.

SP-Alsfeld

Ställplatsen i Alsfeld hade markerade rutor och möjlighet till el via myntautomat. Tömning och vatten i automat, liksom parkeringsbiljett 5€.

Alsfeld-2

Gatorna i Alsfeld kantas av korsvirkeshus.

Alsfeld-1

Rådhuset i Alsfeld.

Nu märks det tydligt att vi kommit långt norrut på vår hemresa för temperaturen visar på bara 3 grader varmt när det är dax att nästa morgon fortsätta upp till Minden som vi når via Kassel.

SP-Minden

Ställplatsen i Minden har blivit en favorit. Här har vi varit flera gånger. Fint läge vid floden och nära till centrum. Här finns vatten, tömning och el via myntautomat. Att parkera är gratis och det finns hur mycket plats som helst.

SP-Minden-9

En ny töningsanordning med rör som rullar och sprutar vatten, ett spolmunstycke som reser sig automatiskt. Ja här händer det grejer när du lyfter på locket.

Minden-StationJärnvägsstationen i Minden. Annars är Minden känd för sin akvedukt där två floder korsar varandra. Det har jag visat bilder på i tidigare berättelser.

 Efter Minden blir nästa övernattning i Kaltenkirchen som vi också har besökt många gånger tidigare. Vi passerar Hamburg utan att lyckas med konststycket att hamna mitt inne i smeten i rusningstrafik som annars är brukligt.

SP-Kaltenkirchen

Ställplatsen i Kaltenkirchen ligger vid ett äventyrsbad och här är gratis att stå. Tömning och vatten via automat som ligger en bit bort. Poletter köpes i badhuset. Nu finns även ett par eluttag.

Magnolia

Liksom på många platser efter vägen blommar Magnolian även i Kaltenkirchen.

Nästa dag fortsätter resan norröver och efter lite proviantering i Flensburg når vi Danmark. En Paus vid Lilla Bältbron och sedan över Stora bält. Sedan en liten avstickare till Holbaek där vi hälsar på våra Danska vänner Lotte o Svein. Här blir vi bjudna på god mat och får en trevlig kväll. Efter att övernattat på deras uppfart och fått frukost fortsätter vi över Öresundsbron och upp till Halmstad för släktbesök.

SP-Halmstad

CityCampingen i Halmstad känns nästan lite ödslig och dimman ligger tät på morgonen. Hyfsade 7 grader varmt. För bara några dagar sedan hade vi 27 grader i Frankrike. Nu känns det att vi nästan är hemma.

Följande dag gör vi ett kort besök i Ullared och fortsätter sedan upp till Dalsjöfors och våra vänner Ingegärd o Jan-Olov. Här blir vi bjudna på god mat och övernattar på parkeringen. Här startade vi resan för ett halvår sedan så nu känns det som cirkeln är sluten.

Braehus

Vårt sista fikastopp på hemresan blir vid Brahehus.

Vi körde totalt 10043 km och var borta 180 dagar. Den totala kostnaden stannade på knappt 50000 kr. Summan inkluderar Drivmedel, Mat, Vin, Ställplats/Campingavgifter, Gasol och Tvätt. Vi körde inga betalvägar och hade totalt 105 nätter utan avgift.Campingplats tog vi in på endast en gång i 4 nätter i övrigt ställplatser. Tvätten lämnade vi in till tvätteri för det allra mesta.

Slut på berättelsen.

 


Kommentarer

Hemresan våren 2015 — 3 kommentarer

  1. Hej på er.
    Nu har jag följt er goa resa med stort intresse och måste verkligen säga tack för att ni publicerar allt ni varit med om. Det inspirerear verkligen till att att göra en liknande resa.
    Men oavsett om vi följer ert track eller inte kommer jag aldrig att kunna prestera foto i den klass som ni/du utan tvekan lägger ut nöstan varje dag, helt underbara foton. Om jag lyckas fånga en bråkdel av liknande foto under våra resor så skulle jag jubla.
    Ha det nu fint här hemma // Peter Sandström

  2. Väldigt roligt att följa er resa, då vi är frankofiler och reser till Medelhavet varje år. Nu är det ju endast fyra veckor på sommaren,men snart så kan vi resa när som.Då vi planerar en flytt till Frankrike och då vill köra ner till Spanien är detta värdefull information för oss. Har själv en blogg där jag skriver om våra resor under fliken semester och semesterberättelser.
    Vi är medlemmar 222 i husbilsklubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lämna gärna en kommentar eller en hälsning. Det är alltid roligt med respons från läsarna. Berätta tex. något om dina egna resor eller roliga minnen från husbilslivet.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>